24radio

Categories
Cinema
Cinema News
Movies Of The Week
Culture
Events
Theater
Lifestyle
Auto - Moto
Celebrities
Travel
Media
Newspapers
Radio
Tv
Music
UK Top 40
US Top 40
Διεθνές Ρεπερτόριο
Ελληνικό Ρεπερτόριο
News
Greece
Money
Politice
Strange
World
Sports
Basketball
Bet
Formula 1
Miscellaneous
Soccer
Stivos
Tennis
Volleyball
Technology
Computers
Gadgets
Games
Internet
Mobile
 
Login
Username
Password
Forgot you password;
Add Your Station!
Statistics
Technology >> Computers
Η τεχνολογία Tetris στην υπηρεσία της επιστήμης
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τεχνική του Tetris, δηλαδή τα γεωμετρικά σχήματα που χρειάζεται ένας παίχτης να συνδυάσει ώστε να παίξει το παιχνίδι, λειτουργούν για το μυαλό σαν το απόλυτο ηρεμιστικό, υπνωτίζουν τον εγκέφαλο, φέρνοντάς τον για εκείνη την στιγμή σε μια κατάσταση μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.

Μελέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες απέδειξε ότι ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό την ώρα που προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του διάσημου παιχνιδιού Tetris, το βοηθά να ανακουφίζεται από τις πολεμικές μετατραυματικές εμπειρίες. Αναμνήσεις, φλας - μπακ, ταλαιπωρούν ένας στους πέντε στρατιώτες των Η.Π.Α που επιστρέφουν από διάφορες εμπόλεμες ζώνες του κόσμου. Εικόνες φρίκης ξανά και ξανά βασανίζουν το μυαλό των Αμερικανών βετεράνων. Στο πείραμα συμμετείχαν 40 εθελοντές ηλικίας από 18 έως και 47 χρονών στους οποίους προβλήθηκαν τρομακτικές σκηνές, ωμής βίας. Στους 20 από αυτούς αμέσως μετά την προβολή του φιλμ, δόθηκε η δυνατότητα να παίξουν για δέκα λεπτά Tetris. Οι υπόλοιποι δέκα αφέθηκαν να συμπληρώνουν κάποιες επιστημονικές φόρμες.

Όταν οι 40 εθελοντές κλήθηκαν να επαναφέρουν στη μνήμη τους τις τρομακτικές σκηνές της προβολής, οι 20 εξ αυτών που έπαιξαν Tetris, θυμόντουσαν σαφώς λιγότερες σκηνές βίας...


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Technology >> Computers
 
Φουντώνουν ξανά οι φήμες περί διάθεσης των Windows 7 το ερχόμενο Φθινόπωρο
Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, τα «Windows 7» είναι το επόμενο λειτουργικό σύστημα (αγγλιστί Operating System ? OS) της κυρίαρχης εταιρείας λογισμικού στον πλανήτη, της Microsoft, που φιλοδοξεί να γίνει ο βασικός πρωταγωνιστής στα PC μας για τα επόμενα χρόνια. Οι νέες λειτουργίες, υπηρεσίες και ευκολίες των νέων «παραθύρων» είναι πολλές, αρκετά υποσχόμενες, με σημαντικές βελτιώσεις σε ορισμένα νευραλγικά σημεία της οικογένειας των Windows.

Έτσι είναι λογικό οι χρήστες αλλά και η βιομηχανία να περιμένει πως και πως την έλευση του νέου OS, η οποία επίσημα έχει τοποθετηθεί από την ίδια την Microsoft τρία χρόνια μετά την παρουσίαση των Windows Vista τον Ιανουάριου του 2007, ήτοι αρχές 2010. Όμως οι φήμες στο Διαδίκτυο κάνουν λόγο για το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Πρόσφατα ο Ray Chen, πρόεδρος της εταιρείας Compal, δήλωσε πως η Microsoft δύναται να διαθέσει τα Windows 7 από την 7η Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη δήλωση από τον κύριο Chen δεν πρέπει να την λάβουμε «ελαφρά» καθώς η εταιρεία Compal είναι κατασκευαστής συστημάτων για τις εταιρείες-κολοσσούς Acer και Hewlett-Packard, καθώς και άλλων μεγάλων εταιρειών. Εδώ να σημειώσουμε ότι με πρώτη την εταιρεία Dell, τις επόμενες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη εταιρειών PC, καταλαμβάνουν οι HP, Acer και Lenovo (πρώην ΙΒΜ).

Από την άλλη όμως έχουμε την κυρία Amelia Agrawal, εκπρόσωπο της Microsoft στην Σιγκαπούρη, κατά δήλωση της οποίας το 2010 παραμένει να είναι ο στόχος της εταιρείας για επίσημη διάθεση των Windows 7. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τι είχε πει και ο «πρώην κύριος Microsoft» (αν και κατά πόσο «πρώην» είναι, αυτό είναι συζητήσιμο) o Bill Gates τον Απρίλιο του 2008, συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι τα επόμενα «παράθυρα» θα εμφανιστούν σε ένα περίπου χρόνο.

Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι τα Windows Vista όχι μόνο κατά γενική ομολογία δεν πάνε καλά, δηλαδή δεν έχουν αποδοχή ούτε από τους χρήστες ούτε από τις εταιρείες, αλλά ακόμα και ο Νο1 στην Microsoft Στηβ Μπάλμερ, παραδέχτηκε ότι «?το ενδιαφέρον από χρήστες και εταιρείες φθίνει, μια τάση που θα συνεχιστεί», τότε καταλαβαίνουμε ότι ο ισχυρισμός του Ray Chen της Compal, για διάθεση των Windows 7 στις 7 Σεπτεμβρίου 2009, είναι λίαν βάσιμος. Επίσης μια άλλη προσωπικότητα, ο Bill Veghte, Senior Vice President στην ομάδα των Windows, επίσης τον Οκτώβριο του 2008 είχε δηλώσει ότι τα επόμενα «παράθυρα» θα έρθουν σε ένα χρόνο, συμπίπτοντας δηλαδή με το χρονικό πλαίσιο του Ray Chen.

Ας ελπίσουμε λοιπόν, ότι τα νέα Windows 7, θα κάνουν την πολυ-αναμενόμενη εμφάνισή τους στις 7 Σεπτεμβρίου 2009, καθώς ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Microsoft δεν είναι κανένας άλλος, παρά μόνο ο καλύτερος εαυτός της και μέχρι σήμερα αυτός υλοποιείται στον υπολογιστή μας μόνο μέσω των Windows XP, όπως έχει φανεί έμπρακτα άλλωστε και από την αδιαφορία του συνόλου των χρηστών και εταιρειών προς τα Windows Vista.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Technology >> Computers
 
Ασύρματο δίκτυο με λάμπες φωτισμού
Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να συνδέσετε ασύρματα τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή με τις λάμπες του σπιτιού σας;

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, όπως το τηλεκοντρόλ του σπιτιού σας χρησιμοποιεί το υπέρυθρο φως και επικοινωνεί με την τηλεόραση και το DVD, με τον ίδιο τρόπο οι οικιακές λάμπες θα μετατρέπουν τους χώρους αυτούς σε σημεία ασύρματης πρόσβασης.

Τα ασύρματα δίκτυα σήμερα βασίζονται στις ραδιοσυχνότητες, οι οποίες πολλές φορές από την πολύ χρήση δυσκολεύουν το χρήστη να έχει γρήγορη πρόσβαση και επικοινωνία.

Σύμφωνα όμως με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science, σύντομα θα μπορείτε να συνδέεστε στο Ίντερνετ από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας.

Οι κατάλληλες λάμπες για το σκοπό αυτό είναι λάμπες διαρκείας LED.

Η πληροφορία που μεταφέρει το φως θα πηγαίνει αρχικά από έναν ασύρματο δρομολογητή (router) μέσω της γραμμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιαδήποτε λάμπα του σπιτιού ή του γραφείου και στη συνέχεια θα μεταφέρει τα δεδομένα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλη συσκευή.

Το φως δεν μπορεί να περάσει μέσα από τον τοίχο κι έτσι το ασύρματο δίκτυο θα περιορίζεται μέσα στο κάθε δωμάτιο.

Το πρακτικό πρόβλημα της νέας αυτής τεχνολογίας είναι οικονομικό. Οι λάμπες LED είναι πιο δύσκολο να διεισδύσουν στα νοικοκυριά, λόγω του αυξημένου κόστους τους. Στην πραγματικότητα όμως διαρκούν περισσότερες ώρες σε σχέση με τις κοινές λάμπες, αλλά προβλέπεται πτώση των τιμών τους, καθώς αυξάνεται η χρήση και η ζήτησή τους.

Με 18,5 εκατ. δολ. το αμερικανικό National Science Foundation χρηματοδότησε τα πανεπιστήμια της Βοστώνης και του Νέου Μεξικού, για την έρευνα και ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας, μέσα στην επόμενη πενταετία.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Technology >> Computers
 
Ανακοινώθηκε ο νέος ταχύτερος web server
Τα τελευταία αποτελέσματα δοκιμών επίδοσης SPECweb ανέδειξαν ως μεγάλο νικητή τον PRIMERGY RX600 server της Fujitsu Siemens Computers, ο οποίος είναι πλέον και επισήμως ο ταχύτερος server του κόσμου.

Η παγκόσμια αυτή διάκριση ήρθε για τον server της Fujitsu αφού πραγματοποίησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ συγκεντρώνοντας 47.504 πόντους, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 43.854 που είχε πετύχει κατασκευαστής από τις Η.Π.Α.

H Fujitsu Siemens, κάνοντας χρήση της νέας γενιάς επεξεργαστών Dunnington της Intel, πρόσθεσε βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά ευρωστίας και αντοχής, αποδεικνύοντας πως μπορεί να ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της καλπάζουσας ψηφιακής εποχής που διανύουμε. Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία της Fujitsu, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας δήλωσε πως ο συγκεκριμένος server εκτός από πλατφόρμα ανάπτυξης για τους κατασκευαστές, μπορεί να βοηθήσει τους διευθυντές να κατανοήσουν καλύτερα τα ειδικά διαμορφωμένα περιβάλλοντα, όπου η χωρητικότητα και η απόδοση παίζουν καθοριστικό ρόλο.Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Technology >> Computers
 
Παράταση μέχρι 10 Φλεβάρη για τα Windows 7
Τελικά η εταιρεία Microsoft έδωσε παράταση χρόνου για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα Windows 7, σε δοκιμαστική (ή ατελή αν θέλετε) έκδοση. Βλέπετε η τελική ημερομηνία ήταν η 24η Ιανουαρίου, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους χρήστες, η ημερομηνία μετατέθηκε για τη 10η του Φλεβάρη.

Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Ιανουαρίου στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft για τα Windows 7 beta, θα εμφανιστεί προειδοποίηση που θα ενημερώνει για την επικείμενη ημερομηνία λήξης της διάθεσης στις 10 Φεβρουαρίου.

Όσοι χρήστες θα έχουν πριν τη 10η Φλεβάρη ξεκινήσει το «κατέβασμα», τότε θα μπορούν να συνεχίσουν (και να ολοκληρώσουν) το κατέβασμά τους μέχρι την 12η Φεβρουαρίου. Από εκεί και μετά, λήξη οριστική. Βέβαια αυτό το «οριστική» ισούται με το «επίσημη οριστική», γιατί σε δεκάδες ιστοσελίδες υπάρχουν τα Windows 7 beta (φυσικά «ανεπίσημες» σελίδες) διαθέσιμα προς κατέβασμα.

Επίσης, η Microsoft το γνωρίζει αυτό (αυτό έλειπε κιόλας, μετά από 25 χρόνια παρουσίας στο χώρο) εξ' ου και το ότι θα συνεχίσει να διαθέτει τα λεγόμενα «product keys» -που είναι απαραίτητα για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος- ακόμα και μετά τις 12 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα με τα παραπάνω, κάποιες φήμες στο Διαδίκτυο έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν, οι οποίες κάνουν λόγο για διαφορετικές εκδόσεις -όταν κυκλοφορήσουν- των Windows 7.

Εδώ να σημειώσουμε ότι πρόκειται καθαρά και μόνο για φήμες και τίποτα παραπάνω, αν και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι πρόκειται περί «λογικών» φημών, καθώς αναφέρονται σε εκδόσεις όπως Starter, Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate, γνωστές ήδη από τα Windows Vista.

Συνεπώς, διόλου παράξενο η Microsoft να ακολουθήσει παρόμοια πολιτική, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να εικάζουμε με σιγουριά.

Τέλος για όσους θέλουν μεν να εγκαταστήσουν τα Windows 7 beta, αλλά δεν θέλουν να τα «ενεργοποιήσουν» (activation) δε, πληκτρολογώντας στη γραμμή εντολών «εκτέλεση» (run) την εντολή: «slmgr ?rearm» (με κενό μεταξύ «slmgr» και «-rearm»), μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νέα Windows άφοβα για περίοδο 120 ημερών.

Επίσημη ιστοσελίδα για να κατεβάσετε τα Windows 7: http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Technology >> Computers
 
Τα Windows απειλούνται από νέο ιό
Αρκετά προβλήματα είχε η Microsoft το τελευταίο διάστημα (ανακοίνωσε απολύσεις 5.000 εργαζομένων) ήρθε να προστεθεί και ο ασταμάτητος ιός Conficker που έχει ήδη «προσβάλλει» δέκα εκατομμύρια υπολογιστές Windows παγκοσμίως.

Το Conficker worm (γνωστό και ως Win32/Conficker, Mal/Conficker, Downadup και Kido) καταφέρνει να «χτυπάει» υπολογιστές μέσω δικτύου εκμεταλλευόμενο μια ατέλεια των Windows. Σκοπός του είναι να μπορεί ο δημιουργός του να ελέγχει τον προσβεβλημένο υπολογιστή για να έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του αλλά και να «επιτίθεται» ψηφιακά σε άλλους υπολογιστές.

Το worm αυτό όμως έχει και έναν νέο τρόπο εξάπλωσης εκτός του διαδικτύου, έχει την δυνατότητα να εγκαθίσταται σε memory stick και στην συνέχεια να «προσβάλει» τον επόμενο υπολογιστή στον οποίο χρησιμοποιηθεί. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι έχει και σύστημα προστασίας που εντοπίζει το αν κάποιος «κατεβάζει» κάποιο πρόγραμμα Anti-Virus ή ακόμα και το Windows Defender της Microsoft και το εμποδίζει να «φορτώσει».

Αρχικά οι αναλυτές ασφάλειας του internet μιλούσαν για «άσφαιρο» ιό αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι μετά την εγκατάσταση ο ιός πέφτει σε «ύπνο» περιμένοντας την ενεργοποίησή του από τον δημιουργό του.

Η Microsoft προσφέρει το κατάλληλο software για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην ιστοσελίδα της και παροτρύνει τους χρήστες των Windows να αλλάζουν συχνά τους κωδικούς πρόσβασης των υπολογιστών τους και να κάνουν update τα προγράμματα ασφαλείας που χρησιμοποιούν για να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση του Conficker worm.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Technology >> Computers
 
Εμφάνιση θεμάτων 1 - 6 από συνολικά 35 θέματαΕπόμενα 6 θέματα
 
Home | Statistics | Add Station | Advertising | Streaming | Contact Us | Site Map | Greek |

© 2008 Web Development by DATAGEN No part of this site may be reproduced in any form without the prior permission of the publisher