24radio

Κατηγοριες
Cinema
Κινηματογραφικά Νέα
Οι Ταινίες της Εβδομάδας
Lifestyle
Auto - Moto
Celebrities
Ταξίδια
Media
Εφημερίδες
Ραδιόφωνο
Τηλεόραση
Αθλητικά
Formula 1
Βόλεϊ
Διάφορα
Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο
Στίβος
Στοίχημα
Τέννις
Επικαιρότητα
Ελλάδα
Κόσμος
Παράξενα
Πολιτική
Χρήμα
Μουσική
UK Top 40
US Top 40
Διεθνές Ρεπερτόριο
Ελληνικό Ρεπερτόριο
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Θέατρο
Τεχνολογία
Gadgets
Games
Internet
Κινητά
Υπολογιστές
 
Εισοδοσ
Όνομα Χρήστη
Κωδικός
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Add Your Station!
Στατιστικά
Επικαιρότητα >> Χρήμα
Τα 20 εκατομμύρια άνεργοι απειλούν την κομματική ισορροπία της Κίνας
Η κρίση απειλεί να προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές σε μια από τις πλέον ισχυρές οικονομίες της νέας εποχής. Η Κίνα, που αν και κυβερνάται ακόμη από το Κομμουνιστικό Κόμμα λειτουργεί με αρχές ελεύθερης αγοράς, έχει δημιουργήσει στρατιές ανέργων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που χτύπησε τις εξαγωγές της και κατ' επέκταση την παραγωγή στα εκατομμύρια διάσπαρτα εργοστάσια της επικράτειάς της.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση της Κεντρικής Αγροτικής Υπηρεσίας Εργασίας, στην Κίνα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια άνεργοι μετανάστες, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Στη Κίνα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η εσωτερική μετανάστευση, καθώς εκατομμύρια εργάτες μετακινούνται για μια θέση εργασίας.

Η κατάσταση αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα το καθεστώς του Πεκίνου, καθώς πολλάκις επίσημοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η αυξανόμενη ανεργία θα μπορούσε να πυροδοτήσει κοινωνικές αναταραχές, απειλώντας τη σταθερότητα την οποία καρπώνεται το κυβερνόν Κομμουνιστικό Κόμμα.Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Χρήμα
 
Χρηματιστήρια σε ελεύθερη πτώση
Οι μαύρες ώρες για τις διεθνείς αγορές συνεχίζονται. Οι σημαντικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας για μια ακόμη συνεδρίαση ακολούθησαν το γενικό αρνητικό κλίμα, κάνοντας ελεύθερη πτώση στο κενό της οικονομικής ανασφάλειας.

Ο Nikkei στο Τόκιο κατέγραψε σημαντικότατες απώλειες, κλείνοντας στο -3,50% και στις 7.173,10 μονάδες. Σε πτωτική τάση ο Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς και ο δείκτης στη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν.

Οι δείκτες της Ασίας προφανώς κλονίστηκαν από την καταστροφική πτώση της αγοράς στη Νέα Υόρκη, η οποία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 1997. Ο Dow Jones κατρακύλησε κατά -4,09%, ενώ αντίστοιχα ο Nasdaq κατά -4,00%.

Αλλά και ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, υποχώρησε κατά 30,32 μονάδες.

Ο διπλός φόβος για την ενδεχόμενη χρεοκοπία της General Motors και την κατάρρευση μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ώθησε τους επενδυτές σε κύμα πωλήσεων, αναφέρουν οι αναλυτές.Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Χρήμα
 
Κρίσιμη ημέρα για την τύχη της Ολυμπιακής
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα, για την πολύπαθη Ολυμπιακή. Εντός της ημέρας λήγει η διορία των τριών εβδομάδων, αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, που έχει συμφωνήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος με την κυβέρνηση για την συμφωνία πώλησης της Ολυμπιακής.

Πλέον η ζεστή πατάτα που κρατεί στα χέρια της η κυβέρνηση αρχίζει να γίνεται καυτή, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο πιέζεται από την MIG να επιλέξει το νέο ιδιοκτήτη της Ο.Α.

Είναι πολύ πιθανό, αν σήμερα δεν συμφωνηθεί η πώληση της Ολυμπιακής, η MIG να αποχωρήσει από τη διαδικασία, καθώς έχει απειλήσει ότι, εάν δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την υπογραφή συμφωνίας, θα αποσύρει την προσφορά της.

Σε αυτή την περίπτωση θα αρχίσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους δυο νέους μνηστήρες, την Aegean και την Chrysler, καθώς η κυβέρνηση πρέπει και είναι υποχρεωμένη να εξετάσει τις νέες προσφορές που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Η MIG πάντως πιέζει, και κατά τη διάρκεια της τελικής συνάντησης των συμβούλων του ελληνικού Δημοσίου με εκπροσώπους του κ. Βγενόπουλου φαίνεται να διεμηνύθη από τους τελευταίους ότι η προσφορά της ΜΙG θα πάψει να ισχύει εάν δεν υπογραφεί η συμφωνία σήμερα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση σημειώνει ότι απόφαση για την πώληση είναι δύσκολο να ληφθεί πριν αξιολογηθούν οι νέες προτάσεις, δεδομένου μάλιστα ότι η οικονομική προσφορά της Aegean για το κομμάτι του πτητικού έργου είναι υψηλότερη εκείνης της MIG.

Πάντως, ο ισχυρός άντρας της MIG εξέφρασε την άποψη ότι, εάν η Ολυμπιακή πωληθεί στην Aegean, θα δημιουργηθεί μονοπωλιακή κατάσταση -άποψη που συμμερίζονται και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την πώληση της Ολυμπιακής.

Για παράδειγμα, οι πιλότοι της Ο.Α., που έχουν ταχθεί εξ αρχής υπέρ της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, σε ανακοίνωσή τους μιλούν για «βαθύ προβληματισμό και την αγανάκτησή τους για τη διαφαινόμενη μεθόδευση παράδοσης του εθνικού αερομεταφορέα ως βορά επιβίωσης του ανταγωνιστή της».

Το σωματείο των πιλότων καταλήγει ότι, σε περίπτωση poy η κυβέρνηση ξεκινήσει διαπραγμάτευση με την Aegean, τότε τα μέλη του δεν θα έχουν, όπως αναφέρουν, κανένα κίνητρο προσφοράς υπηρεσιών.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Χρήμα
 
«Βουτιά» κάτω από τις 1500 μονάδες το Χρηματιστήριο
Κάτω από τη «ζώνη στήριξης» των 1.500 μονάδων υποχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με απώλειες 1,72%. Η επόμενη ζώνη στήριξης βρίσκεται σύμφωνα με τους αναλυτές στις 1.300-1.270 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.481,46 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,72%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε την Πέμπτη στα 101,3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 4,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.

Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών κατά 1,94%, του Πετρελαίου-Αερίου κατά 0,91% και των Μέσων Ενημέρωσης κατά 0,54%.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 4,87%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 3,53%, των Τραπεζών κατά 2,31% και του Εμπορίου κατά 2,16%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 1,84%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,17% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 1,04%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 58 ενισχύθηκαν, 131 υποχώρησαν και 49 παρέμειναν αμετάβλητες.

Μεγάλες απώλειες, που πλησιάζουν το 3%, καταγράφουν και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 2,27%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 2,58%, στη Φρανκφούρτη ο Dax κατά 3%.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Χρήμα
 
Σε ιστορικά χαμηλά (1,5%) το επιτόκιο της ευρωζώνης
Μετά την Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προχώρησε στη δραστική πτώση του βασικού της επιτοκίου, το οποίο πλέον βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά.

Οι επικεφαλής της ΕΚΤ, αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία στην ευρωζώνη λόγω της παρατεταμένης ύφεσης (μόλις σήμερα ανακοινώθηκε η συρρίκνωση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 1,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2008), μείωσαν το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης κατά 50 μονάδες βάσης.

Πλέον το επιτόκιο δανεισμού είναι στο 1,5%.

Η μείωση αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα σημαντικό παζλ πτωτικών κινήσεων της ΕΚΤ, καθώς μόλις το τελευταίο εξάμηνο έχει ρίξει το βασικό της επιτόκιο κατά 2,75 ποσοστιαίες μονάδες.

Στις αρχές Οκτωβρίου, και ενώ μόλις είχαν διαφανεί τα πρώτα σύννεφα από την διεθνή οικονομική κρίση το βασικό επιτόκιο δανεισμού της ΕΚΤ βρισκόταν στο 4,25% .

Πλέον είναι σε ιστορικά χαμηλά του 1,5% και ίσως έπεται νέα πτώση, η οποία θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την κατάσταση της οικονομίας στην ευρωζώνη.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Χρήμα
 
«Όλα ανοικτά» τώρα από τον Βγενόπουλο
Να τιμήσει τις δεσμεύσεις της περιμένει από την κυβέρνηση ο Ανδρέας Βγενόπουλος για την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής.

Τονίζοντας με νόημα ότι δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε πλειοδοτική διαδικασία για την απόκτηση του εθνικού αερομεταφορέα, ο κ. Βγενόπουλος φαίνεται διατεθημένος ακόμη και να αποχωρήσει από τη σχετική διαπραγμάτευση, εάν μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε ολοκληρώνονται οι συζητήσεις, δεν υπάρξει τελεσίδικη τοποθέτηση με την υπογραφή τουλάχιστον προσυμφώνου.

Πάντως, σοβαρή και αξιόπιστη εταιρία χαρακτήρισε την Aegean ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, σε δηλώσεις του, εταιρία που δίνει την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να εφαρμόσει την δική της πολιτική βούληση. «Εάν η κυβέρνηση κρίνει ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή με τα του ανταγωνισμού, θα προχωρήσει με την Aegean», είπε.

«Κατεβήκαμε σε αυτή τη διαδικασία κρίνοντας ότι η Ολυμπιακή πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Ανταποκριθήκαμε σε μια έκκληση που έκανε η Κυβέρνηση», είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε εκπληρώσει τον στόχο, που ήταν να μην κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, είπε ο κ. Βγενόπουλος, και χαρακτήρισε ως εθνική υπόθεση την κατάληξη της Ολυμπιακής.

Ο ίδιος, χαριτολογώντας, εκτίμησε πως η MIG έπαιξε το ρόλο του λαγού της κυβέρνησης, καθώς ήταν η δική της σοβαρή παρουσία που προσέλκυσε τους ενδιαφερόμενους.

Τέλος, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το γεγονός οι τελευταίες εξελίξεις να έχουν επιπτώσεις στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και τελικά η Ολυμπιακή να παραμείνει στα χέρια της κυβέρνησης.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Χρήμα
 
Εμφάνιση θεμάτων 1 - 6 από συνολικά 934 θέματαΕπόμενα 6 θέματα
 
Κεντρική | Στατιστικά | Add Station | Προβολή | Streaming | Επικοινωνία | Site Map | English |

© 2008 Web Development by DATAGEN No part of this site may be reproduced in any form without the prior permission of the publisher