24radio

Κατηγοριες
Cinema
Κινηματογραφικά Νέα
Οι Ταινίες της Εβδομάδας
Lifestyle
Auto - Moto
Celebrities
Ταξίδια
Media
Εφημερίδες
Ραδιόφωνο
Τηλεόραση
Αθλητικά
Formula 1
Βόλεϊ
Διάφορα
Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο
Στίβος
Στοίχημα
Τέννις
Επικαιρότητα
Ελλάδα
Κόσμος
Παράξενα
Πολιτική
Χρήμα
Μουσική
UK Top 40
US Top 40
Διεθνές Ρεπερτόριο
Ελληνικό Ρεπερτόριο
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Θέατρο
Τεχνολογία
Gadgets
Games
Internet
Κινητά
Υπολογιστές
 
Εισοδοσ
Όνομα Χρήστη
Κωδικός
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Add Your Station!
Στατιστικά
Τεχνολογία >> Internet
Πιο γρήγορο wi-Fi για τα κινητά τηλέφωνα
Σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση προχώρησε η εταιρεία Marvell Semiconductor στο πλαίσιο της έκθεσης World Mobile Congress που έγινε πριν από λίγες μέρες στην Βαρκελώνη.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι κατάφερε να αναπτύξει ασύρματη τεχνολογία για κινητά και smart phones βασισμένη στο πρότυπο 802.11n. Μέχρι τώρα η δικτύωση του wi-Fi περιοριζόταν στα 802.11g, καθώς το πρωτότυπο n απαιτούσε ένα μεγάλο μέγεθος που δεν ήταν δυνατόν να ενσωματωθεί σε κινητό. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτό φαίνεται να αλλάζει πλέον καθώς η Marvell κατάφερε να αναπτύξει ένα νέο chip πολύ μικρού μεγέθους, το οποίο χωράει πολύ εύκολα σε ένα κινητό τηλέφωνο. Ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να δημιουργηθεί τεχνολογία 802.11n για τα κινητά τηλέφωνα.

Όπως γίνεται αντιληπτό η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί νέες εξελίξεις στην δικτύωση μέσω κινητών τηλεφώνων και το μόνο που απομένει είναι, να υποστηριχθεί η τεχνολογία από τους παρόχους με υπηρεσίες για να εκμεταλλευτούν τις ταχύτητες δικτύωσης.Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Τεχνολογία >> Internet
 
Οι φιλίες...μέσω διαδικτύου ελλοχεύουν κινδύνους
Tο διαδίκτυο παίζει έναν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στις φιλίες που δημιουργούν τα παιδιά. Tα site κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσφέροντας μια βάση όπου οι έφηβοι μπορούν να χτίσουν σχέσεις, να θεμελιώσουν την ανεξαρτησία τους και να γίνουν μέρος μιας κοινότητας, η οποία δεν περιορίζεται απαραίτητα στον κύκλο τους, ο οποίος εκ των πραγμάτων είναι σχετικά μικρός.

Προσοχή, όμως, γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι. Όλοι σχεδόν την τελευταία τριετία έχουμε παρακολουθήσει περιστατικά στα οποία επιτήδειοι προσπαθούν να «ψαρέψουν» ανήλικους μέσω του διαδικτύου προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες φαντασιώσεις τους. Εδώ έρχεται ο ρόλος του γονέα, ο οποίος από τη μια πρέπει να επιτρέπει στο παιδί του την ελεύθερη πρόσβαση στο PC, όμως, πάντα πρέπει να έχει τον έλεγχο, παρακολουθώντας διακριτικά προκειμένου να αντιληφθεί κάτι ύποπτο το όποιο αφορά είτε στην συνομιλία του παιδιού με κάποιον/α που δεν θέλει μόνο να γίνει φίλος /η του αλλά και να του απαγορεύει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες παράνομου υλικού.

Επιπλέον, και ο χρόνος που θα έχει πρόσβαση το παιδί στο διαδίκτυο πρέπει να είναι ελεγχόμενος. Όχι ατελείωτες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή γιατί το παιδί αποξενώνεται και γίνεται αντικοινωνικό, γεγονός που αυτομάτως το οδηγεί και σε περαιτέρω δυσάρεστες συνέπειες.

Για τους νέους ηλικίας 13 έως 18 ετών, η αποστολή email είναι τόσο αυτονόητος, ως τρόπος επικοινωνίας με τους φίλους, όπως το να μιλάνε μαζί τους στο τηλέφωνο.

Για τους εφήβους σήμερα, οι φιλίες δεν συνάπτονται στο σχολείο, στις πλατείες, στις βόλτες στη γειτονιά. Tο διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι έφηβοι ορίζουν τη φιλία και την επικοινωνία μεταξύ τους. Πολλές φορές, μάλιστα, οι φιλίες είναι μεταξύ ατόμων τα οποία δεν έχουν συναντηθεί ούτε μια φορά στην ζωή τους. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, θα πρέπει να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι καμιά φορά αυτό που φαντάζει σαν ένα αθώο παιχνίδι με κάποιον άγνωστο μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και για τα ίδια αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Τεχνολογία >> Internet
 
Τα πέντε χρόνια του γιορτάζει το Facebook
Με ένα δώρο μυστήριο προς τα 150 εκατομμύρια χρηστών του θα γιορτάζει τα πέμπτα του γενέθλια το γνωστό σε όλους Facebook.

Ο δικτυακός τόπος ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα δώρο σε όλους τους χρήστες του, όμως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό περί τίνος πρόκειται.

«Ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να χρησιμοποιήσουν αυτό το δώρο για να ευχαριστήσουν όλους όσους έχουν γνωρίσει μέσω του Facebook», δήλωσε ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκεμπεργκ.

Ο Ζούκεμπεργκ δημιούργησε το Facebook όταν ήταν φοιτητής στο Harvard, ως ιστοσελίδα δικτύωσης των φοιτητών του πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2004. Μέσα στην πρώτη μόλις ώρα που το Facebook βρισκόταν στον «αέρα» 1.200 φοιτητές είχαν εγγραφεί σε αυτό.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Τεχνολογία >> Internet
 
Διαγραφή χιλιάδων χρηστών του Myspace.com
Στη διαγραφή 90000 χρηστών της προχώρησε η διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης MySpace.com. Οι συγκεκριμένοι χρήστες έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα και η διαγραφή τους είναι στο πλαίσιο συμφωνίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για καλύτερη προστασία των ανηλίκων στο Διαδίκτυο.

Ο αριθμός, των χρηστών που διαγράφηκαν από το MySpace, ήταν υπερδιπλάσιος αυτού που προέβλεπε η ίδια η υπηρεσία όταν άρχισε την εκστρατεία για την καταπολέμηση των on-line απειλών για τα ανήλικα παιδιά.

Οι άνθρωποι αυτοί εντοπίστηκαν από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ψευδώνυμά τους στο διαδίκτυο, δεδομένα που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν στις αρχές.

Ωστόσο οι αρχές θεωρούν δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες καταδικασθέντες για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα σε τέτοια δίκτυα, χρησιμοποιώντας άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ψευδώνυμα.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Τεχνολογία >> Internet
 
Η Νότιος Κορέα... πατάει γερό γκάζι για ταχύτητες του 1Gbps!
Ταχύτητες στο Διαδίκτυο. Αρκετά πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα, με ανομοιογένεια στην ταχύτητα των γραμμών ανά την επικράτεια, χρήστες που πληρώνουν γραμμές 24άρες, αλλά ούτε 16Mbps δεν βλέπουν (εκτός απειροελάχιστων περιπτώσεων που ίσα-ίσα αγγίζουν τα 18Μbps), δυσκολίες στην εξυπηρέτηση πελατών, αργοπορίες στην έναρξη νέων γραμμών aDSL και άλλα πολλά ωραία. Την στιγμή όμως που εμείς δεινοπαθούμε για μερικά Mbps, στην Νότιο Κορέα μας έχουν αφήσει πίσω? έτη φωτός, αφού οι ταχύτητες των γραμμών τους είναι στα 100 (ολογράφως: εκατό) Mbps!

Για να καταλάβουμε με πρακτικά νούμερα, με μια γραμμή των 8 «πραγματικών» και ωφέλιμων Mbps, ο χρόνος που απαιτείται για να κατεβάσουμε μια ταινία μεγέθους 700MByte (εδώ να πούμε ότι άλλο το Mbit και άλλο το MByte, η διαφορά τους είναι 1MByte = 8Mbit) είναι περίπου στα 11 λεπτά της ώρας. Στην Νότιο Κορέα όμως με ταχύτητα στα 100Mbps, ο χρόνος μειώνεται στα 56 δευτερόλεπτα! Εντάξει ας δεχτούμε ότι δεν πιάνουν και το φουλ της απόδοσης της γραμμής οπότε ας το διπλασιάσουμε στα 2 λεπτά. Πάλι η διαφορά είναι τεράστια. Ας φανταστούμε τώρα πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά με γραμμή του 1Gbps...

Μέχρι το 2012, η Korea Communications Commission (Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Κορέας) κατέθεσε πρόταση για αναβάθμιση των γραμμών, με στόχο το 1Gbps. Συνολικό κόστος εκπόνησης έργου: 26 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει το ένα τρίτο του συνολικού κόστους με τα υπόλοιπα δύο τρίτα να αναληφθούν από ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα το όλο εγχείρημα θα δημιουργήσει και 120 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούμε πόσο γρήγορη είναι γραμμή μας; Ή μήπως πρέπει να πάμε στην Νότιο Κορέα να μας διδάξουν τι εστί ταχύτητα, οργάνωση και απόδοση τεχνολογιών; Θεωρητικά πάντως στην Ελλάδα είναι στα σκαριά το πιλοτικό πρόγραμμα για τις ταχύτερες γραμμές των οπτικών ινών (των 40-60-80Mbps), αλλά μέχρι να βγούμε από το «πιλοτήριο» στην Ελλάδα, στην Νότιο Κορέα θα μας χαιρετούν από το Διάστημα με τις «διαστημικές» τους ταχύτητες...Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Τεχνολογία >> Internet
 
Το Google Earth πάει... 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα
Στους βυθούς των ωκεανών θα μπορούν πλέον να «ταξιδεύουν» οι χρήστες του Google Earth. Η νέα έκδοση της υπηρεσία της εταιρείας Google Inc περιλαμβάνει και απεικονίσεις σημαντικού μέρους του βυθού των ωκεανών, οι οποίοι καλύπτουν τα δύο τρίτα της Γης.

Για τη νέα έκδοση χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από το National Geographic, στοιχεία από τα σόναρ του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, αλλά και από πολλούς ωκεανογραφικούς φορείς.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος που έγινε στην Ακαδημία επιστημών στο Σαν Φραντζίσκο, ο επίτιμος καλεσμένος Αλ Γκορ, μίλησε για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Google Earth στην μάχη ενάντια στην μόλυνση του περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε ο Γκορ, ο οποίος είναι γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες, οι άνθρωποι μπορούν πλέον μόνοι τους να διαπιστώσουν πόσο ραγδαίες είναι οι αλλαγές του περιβάλλοντος εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

Την δωρεάν έκδοση του Google Earth χρησιμοποιούν πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, ενώ η πλήρης έκδοση κοστίζει 400 δολάρια.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Τεχνολογία >> Internet
 
Εμφάνιση θεμάτων 1 - 6 από συνολικά 82 θέματαΕπόμενα 6 θέματα
 
Κεντρική | Στατιστικά | Add Station | Προβολή | Streaming | Επικοινωνία | Site Map | English |

© 2008 Web Development by DATAGEN No part of this site may be reproduced in any form without the prior permission of the publisher