24radio

Κατηγοριες
Cinema
Κινηματογραφικά Νέα
Οι Ταινίες της Εβδομάδας
Lifestyle
Auto - Moto
Celebrities
Ταξίδια
Media
Εφημερίδες
Ραδιόφωνο
Τηλεόραση
Αθλητικά
Formula 1
Βόλεϊ
Διάφορα
Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο
Στίβος
Στοίχημα
Τέννις
Επικαιρότητα
Ελλάδα
Κόσμος
Παράξενα
Πολιτική
Χρήμα
Μουσική
UK Top 40
US Top 40
Διεθνές Ρεπερτόριο
Ελληνικό Ρεπερτόριο
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Θέατρο
Τεχνολογία
Gadgets
Games
Internet
Κινητά
Υπολογιστές
 
Εισοδοσ
Όνομα Χρήστη
Κωδικός
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Add Your Station!
Στατιστικά
Επικαιρότητα >> Πολιτική
Γ. Παπανδρέου: " φρένο στην ασυδοσία της αγοράς"
Το όραμα του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη» εξέθεσε στην κοινή γνώμη κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε στροφή στο μοντέλο της «πράσινης ανάπτυξη» με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, η οποία, όπως είπε, προϋποθέτει μία ανατροπή των παραγωγικών σχέσεων.

«Η σημερινή κρίση τόσο διεθνώς όσο και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της στην Ελλάδα έχει άμεση σχέση με το τέλος ενός οικονομικού μοντέλου που προωθούσε την ανάπτυξη χωρίς να εγγυάται τη βιωσιμότητα και την ευημερία της κοινωνίας μας. Η κρίση αποτελεί για μας και ευκαιρία.

Ευκαιρία να ανατρέψουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που πνέει τα λοίσθια. Ευκαιρία να πούμε σε όσους πνίγουν τις δυνατότητες του τόπου και του λαού μας, σε όσους εμποδίζουν την πρόοδο και καλλιεργούν την αδράνεια και την απαισιοδοξία, όσους περιορίζουν το δικαίωμα για μια ζωή ποιότητας και αξιοπρέπειας, «κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για μία πολιτική που βάζει φρένο στην ασυδοσία της αγοράς, που δεν απορρίπτει παραδοσιακά μοντέλα ενσωματώνοντας όμως τις τελευταίες τεχνολογίες και για μία ριζοσπαστική αναπροσαρμογή του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος.

Όποτε ιστορικά οι κυβερνήσεις έχουν προσπαθήσει να βγουν από μία κρίση με περιστολή και επιφανειακά μέτρα, έχουν αποτύχει. Και αυτό επειδή δεν είχαν αναπτυξιακό όραμα, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Ακτήμονες δηλώνουν Εφραίμ και Αρσένιος
Ακτήμονες δήλωσαν στα υπομνήματα, τα οποία κατέθεσαν στους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και τα υπόλοιπα επτά μέλη του ηγουμενοσυμβουλίου, οι οποίοι έχουν κληθεί ως ύποπτοι.

Υποστήριξαν ότι δεν έχουν κανένα προσωπικό λογαριασμό σε καμία τράπεζα και πως δεν έχουν υποπέσει σε καμία παράνομη πράξη.

Ο ηγούμενος Εφραίμ ισχυρίστηκε ότι το θέμα των ανταλλαγών χειριζόταν ο μοναχός Αρσένιος από το 2001, και ότι από το 1998 υπήρχε θετική γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Αρσένιος ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση διογκώθηκε αφύσικα από τα ΜΜΕ και πως η Μονή δεν ζήτησε ποτέ με δική της πρωτοβουλία τις ανταλλαγές των ακινήτων, αλλά το κράτος.

Νωρίτερα, υπόμνημα κατάθεσε και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολίτικης Γης του Υπουργείου, Σταματίνα Μαντέλη, που είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για συνεργεία σε απιστία.

Επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς προϊσταμένους της, αναφέροντας ότι ενημέρωνε γραπτώς και προφορικώς για οποιαδήποτε ενέργεία της.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Παπανδρέου: Απέρριψε τη συναίνεση και ζήτησε αλλαγή σελίδας
Έγινε το αναμενόμενο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε επί της ουσίας την κυβερνητική πρόθεση για διακομματική συναίνεση στο μείζον θέμα της προσπάθειας εξόδου από την οικονομική κρίση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για έλλειψη κυβερνητικού σχεδίου και για προσπάθεια ενίσχυσης του πολιτικού του προφίλ με "προπέτασμα" την συναίνεση.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι η «χώρα χρειάζεται μια πραγματικά νέα κατεύθυνση και αυτό σημαίνει μια νέα κυβέρνηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέφερε στον πρωθυπουργό «την ανησυχία και την ανασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που εντείνονται από την ανεργία, τη μείωση του τζίρου, την ασφυξία που αισθάνονται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, το αίσθημα ανομίας που υπάρχει λόγω της διακυβέρνησης της χώρας, τη μείωση του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας, την απαξίωση των δημοσίων αγαθών και την απουσία της Ελλάδας από τη διεθνή σκηνή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στον πρωθυπουργό ότι χρειάζεται ένα ριζικά διαφορετικό σχέδιο, ενώ κατέθεσε και πάλι τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μια νέα κατεύθυνση, που θα εγγυάται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσαν -και ελπίζω σύντομα να γίνει αν μας στηρίξει ο λαός με την ψήφο του- να συντρέξουν όλοι οι Έλληνες», είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η αίσθηση που έχει είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει συγκροτημένο σχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως σε όλη την πολιτική του διαδρομή έχει αποδείξει ότι είναι άνθρωπος που τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων και άνθρωπος της συνεννόησης.

Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και τώρα απλώς ζητά λευκή επιταγή για να συνεχίσει ατελέσφορες, αναξιόπιστες και αδιέξοδες πολιτικές.

ΚΚΕ: Δεν φοβόμαστε τις εκλογές, δεν βάζουμε πλάτη σε αντιλαϊκές επιλογές

«Δεν μπορούμε να βάλουμε πλάτη σε μία αντιλαϊκή πολιτική. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση», υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χαρακτηρίζοντας ειλικρινή τη συζήτηση που είχε με τον κ. Καραμανλή, η κ. Παπαρήγα γνωστοποίησε ότι του επέδωσε κείμενο με τα σύντομα αιτήματα που προβάλλει το ΚΚΕ από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε πλάτη σε μία πολιτική που είναι αντιλαϊκή, σε μέτρα εναντίον των εργαζομένων, βάζουμε πλάτη για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των αγώνων, στην οργάνωση της εργατικής τάξης, με κύριο στόχο να αποτρέψουμε νέες αιματηρές θυσίες και να ανοίξει ο δρόμος της ουσιαστικής διεκδίκησης», παρατήρησε η γ.γ. του ΚΚΕ, τονίζοντας πως ήρθε η στιγμή η πλειοψηφία των πολιτών να σκέφτεται ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.

«Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Μπορούν να ανοίξουν ένα παράθυρο οι εκλογές, εφόσον ο λαός είναι οργανωμένος, αποφασισμένος να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματά του», σημείωσε η κυρία Παπαρήγα.

Διάγγελμα Καραμανλή

Με το τέλος των συναντήσεών του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό(πιθανότατα κατά τη στιγμή της έναρξης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων στις 8 μ.μ.) όπου θα εξηγήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης ,αλλά και το αποτέλεσμα των προσωπικών επαφών με τους Γιώργο Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέκο Αλαβάνο και Γιώργο Καρατζαφέρη.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Διαδοχικές επαφές Καραμανλή με τους πολτικούς αρχηγούς
Με την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, ξεκινά η διαδικασία των συναντήσεων του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της αναζήτησης συναινετικών λύσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11 το πρωί, για να ακολουθήσει στις 12.30 η συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, και στις 5 το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο.

Το ζητούμενο είναι αν θα βρεθεί η χρυσή τομή για την πολιτική συναίνεση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ατζέντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κυρίαρχη θέση έχει το αίτημά του για πρόωρες εκλογές έως τον Ιούνιο και συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ενδεικτική της διάθεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι και η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Κώστα Καραμανλή για την πιστωτική ανασφάλεια στην αγορά.

O επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, δήλωσε ότι προσέρχεται στη συνάντηση με την αυτοπεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια προειδοποιούσε για τον ερχομό της κρίσης.

Συναινετικός αναμένεται να είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ για την οικονομική κρίση, η οποία κατά το κόμμα του Περισσού οφείλεται στα δύο μεγάλα κόμματα και στις πολιτικές που ακολουθούν μέσω του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Πάνω από το Αγαθονήσι σήμερα οι Τούρκοι
Υπερπτήση σε ύψος 1.100 μέτρων στο Αγαθονήσι πραγματοποίησαν 4 τουρκικά F-4 Phantom τα οποία ανήκαν σε σχηματισμό οκτώ αεροσκαφών (4 F-4 και 4 F-16), στις 16:01 το απόγευμα. Ο σχηματισμός εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 15:36 νότια της Λέσβου και αποχώρησε καταδιωκόμενος από ελληνικά μαχητικά.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Έδωσαν τα νησιά μας στους Τούρκους
Με τίτλο «Η Ευρώπη δίνει τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία» πανηγυρίζει σήμερα με το πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Χουριέτ». Η ιστορία είναι απίστευτη, αλλά καθ' όλα αληθινή. Πρίν από ένα μήνα, κατά την τακτική συνάντηση των πρέσβεων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, μοιράστηκε ένας φάκελος με θέματα προς συζήτηση. Ο πρέσβυς της Ελλάδας, Φώτης Ξυδάς, ανέσυρε από τον φάκελο ένα έγγραφο με έναν τυπωμένο χάρτη, στον οποίο απεικονίζονταν τα Δωδεκάνησα και η Μυτιλήνη με το ίδιο χρώμα με αυτό της Τουρκίας, ωσάν να αποτελούσαν τουρκικό έδαφος.

Ο κ. Ξυδάς διέκοψε την συζήτηση και απευθυνόμενος στον Εκπρόσωπο της Ένωσης στην Τουρκία, Μάρκ Πιερίνι, του είπε:

Επειδή έχω γεννηθεί στην Μυτιλήνη και δεν είμαι Τούρκος αλλά Έλληνας, και επειδή αυτός ο χάρτης δείχνει τα ελληνικά νησιά ως τουρκικά, παρακαλώ εξηγήστε μου τι συμβαίνει.

Το προκλητικό δημοσίευμα της Hurriyet

Ο επίσημος εκπρόσωπος της ΕΕ ζήτησε πίσω το χαρτί για να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, αλλά ο Έλληνας διπλωμάτης αρνήθηκε να του το επιστρέψει με την φράση «Δεν πρόκειται να σας το επιστρέψω, διότι αυτό το χαρτί θα είναι κάποια στιγμή χρήσιμο». Προφανώς ο κ. Ξυδάς ήθελε να αποστείλει το έγγραφο στο Υπουργείο Εξωτερικών για περεταίρω ενέργειες.

Έναν μήνα μετά το συμβάν, οι εφημερίδες «Χουριέτ» και «Ζαμάν» δημοσιεύουν σήμερα τον χάρτη με τον τίτλο «Η Ευρώπη έδωσε τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία», πανηγυρίζοντας προφανώς με την ανοησία και την επιπολαιότητα των ευρωπαϊκών υπηρεσιών και προσωπικά της επίσημης ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εξηγήσεις, αλλά το ζήτημα δεν έλαβε διαστάσεις. Το ερώτημα, ωστόσο, που ετέθη και από διπλωματικούς κύκλους είναι το πώς θα αντιδρούσε η Μεγάλη Βρετανία, αν κάποιο επίσημο έγγραφο απεικόνιζε την Βόρειο Ιρλανδία ως έδαφος της Ιρλανδικής Δημοκρατίας ή τα ισπανικά Κανάρια νησιά με τα χρώματα του Μαρόκου ή τις Πορτογαλικές Αζόρες με άλλο χρώμα από εκείνο της Πορτογαλίας.

Μετά την έκρηξη ιλαρότητας, που προκάλεσε η είδηση της απόδρασης Παλαιοκώστα στον τουρκικό τύπο, και τα πρωτοσέλιδα με ανέκδοτα για το συμβάν στο Κορυδαλλό και σε εποχές που οι διμερείς σχέσεις δεν βαίνουν καθόλου θετικά, το νέο αυτό περιστατικό με αποκλειστικό υπεύθυνο τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ όπου η Ελλάδα παρουσιάζεται εν είδει γελοιογραφίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την προκλητική αμετροέπεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών και την προβοκατόρικη επιπολαιότητα του γραφειοκράτη εκπροσώπου της στην Άγκυρα, κ. Μάρκ Πιερίνι.Πολύβιος Κανές

Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Εμφάνιση θεμάτων 1 - 6 από συνολικά 603 θέματαΕπόμενα 6 θέματα
 
Κεντρική | Στατιστικά | Add Station | Προβολή | Streaming | Επικοινωνία | Site Map | English |

© 2008 Web Development by DATAGEN No part of this site may be reproduced in any form without the prior permission of the publisher