24radio

Κατηγοριες
Cinema
Κινηματογραφικά Νέα
Οι Ταινίες της Εβδομάδας
Lifestyle
Auto - Moto
Celebrities
Ταξίδια
Media
Εφημερίδες
Ραδιόφωνο
Τηλεόραση
Αθλητικά
Formula 1
Βόλεϊ
Διάφορα
Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο
Στίβος
Στοίχημα
Τέννις
Επικαιρότητα
Ελλάδα
Κόσμος
Παράξενα
Πολιτική
Χρήμα
Μουσική
UK Top 40
US Top 40
Διεθνές Ρεπερτόριο
Ελληνικό Ρεπερτόριο
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Θέατρο
Τεχνολογία
Gadgets
Games
Internet
Κινητά
Υπολογιστές
 
Εισοδοσ
Όνομα Χρήστη
Κωδικός
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Add Your Station!
Στατιστικά
Επικαιρότητα >> Πολιτική
Στα ''δύο'' η Ευρώπη για την κρίση
Είναι πολλά τα λεφτά σύντροφοι της ανατολικής Ευρώπης... αναφώνησε, προφανώς, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, απορρίπτοντας ασυζητητί την έκκληση των εξ ανατολών κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση του υπό κατάρρευση τραπεζικού τους συστήματος με 190 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η σταθερά αρνητική στάση της Μέρκελ ενώπιον του συμβουλίου των αρχηγών των 27 απλώς επιβεβαίωσε το διαχωριστικό τείχος που υψώνεται ανάμεσα στις χώρες της ζώνης του ευρώ και τα υπόλοιπα κράτη μέλη των αποκαλούμενων ανατολικών Ευρωπαίων.

Δεν είναι υπερβολή αλλά ήδη ακούγεται η άποψη στις Βρυξέλλες ότι ορθώνεται ένα νέο τείχος του Βερολίνου που προκαλεί μια ασίγαστη κρίση στην προοπτική του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σύνοδος είχαν μια μίνι σύσκεψη στην έδρα της πολωνικής αντιπροσωπείας όπου εξήλθαν με κοινή γραμμή, ζητώντας από τις χώρες της ευρωζώνης να τους στηρίξουν, καθώς θεωρούν ότι έχουν πληγεί δυσανάλογα από την παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο όμως, η οποία ηγείται επί της ουσίας της άλλης πλευράς των πλούσιων ευρωπαϊκών κρατών, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, η πιθανή ενίσχυση πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ξεχωριστή περίπτωση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείτε να συγκρίνετε την τρομερή κατάσταση στην Ουγγαρία με αυτήν σε άλλες χώρες».

Η Γερμανία φαίνεται επίσης ότι είναι αντίθετη και στις εκκλήσεις κρατών μελών της Ευρωζώνης όπως είναι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία να ενισχυθούν από τα ταμεία της Κομισιόν, ώστε να ξεπεράσουν τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα

Από την πλευρά τους, άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επί παραδείγματι η Σουηδία, επιθυμούν τα χρήματα να δοθούν στην επίσης παραπαίουσα - όπως και το τραπεζικό σύστημα της ανατολικής Ευρώπης- αυτοκινητοβιομηχανία.

Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμφώνησαν σε κοινή δράση απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα των αποκαλούμενων τοξικών αποβλήτων του τραπεζικού συστήματος και τάχθηκαν σαφώς κατά κάθε έννοιας προστατευτισμού.

Παρόλα αυτά όμως φαίνεται ότι παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα που αφορούν την εξυγίανση των κατά τόπους οικονομιών (εθνικών Οικονομιών) καθώς είναι σαφές το χάσμα ανάμεσα στην Παλαιά Ευρώπη (ευρωζώνη) και τις νέες χώρες (ανατολικοευρωπαϊκά κράτη μέλη).

Συγκάλυψη του αδιεξόδου

Ουσιαστικά οι 27 με μια γενικόλογη αναφορά στην ελεύθερη αγορά επιχείρησαν να συγκαλύψουν το μεγάλο πρόβλημα της εμφανούς αδυναμίας να συμφωνήσουν κάτω από την κοινή ομπρέλα της ενωμένης Ευρώπης.

Στο κείμενο των συμπερασμάτων προέταξαν την αναγκαιότητα να ενισχυθεί η λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, αλλά δεν κατόρθωσαν να κρύψουν το φάντασμα του προστατευτισμού που καλύπτει το σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, ενώ δεν δέχονται να παραχωρήσουν το οικονομικό πακέτο για την σωτηρία του τραπεζικού συστήματος της ανατολικής Ευρώπης, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας τόνισε στη συνέντευξη τύπου ότι οι ισχυροί θα βοηθήσουν του αδύνατους, όταν χρειαστεί.

Ο Ομπάμα στην Πράγα στις 5 Απριλίου

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωθυπουργός της Τσεχίας κ. Τοπολάνεκ, αμέσως μετά τη Σύνοδο της G20 στο Λονδίνο θα υπάρξει στη Πράγα μίνι Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 5 Απριλίου, στην οποία θα παραβρεθεί και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Αθήνα προς Βρυξέλλες: Τα μέτρα αρκούν
Στις συμμαχίες και στη στήριξη των «μεγάλων» προσβλέπει η κυβέρνηση στην μεθαυριανή έκτακτη σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών για να πείσει τους εταίρους ότι η δημοσιονομική πολιτική θα είναι σφιχτή και πειθαρχημένη.

Ως εκ τούτο, κατά την κυβέρνηση, δεν τίθεται θέμα για λήψη έκτακτων φορολογικών μέτρων, που προφανώς θα προκαλέσουν νέα αντίδραση από τα κοινωνικά στρώματα .

Ο κ. Καραμανλής που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη σύνοδο κορυφής, προσβλέπει στη βοήθεια της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, αλλά και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο για να στηριχθεί από την Ευρώπη η ελληνική οικονομία, αλλά και για να αποφύγει τη «στενή επιτήρηση».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον επικεφαλής του Εurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για να τους ενημερώσει για τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να έχει κατ' ιδίαν συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τον Βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν.

Στόχος του κ. Καραμανλή είναι να πειστούν οι Ευρωπαίοι εταίροι να συμφωνήσουν σε μέτρα στήριξης των αδύνατων χωρών της ευρωζώνης για να δημιουργηθεί θετικό κλίμα στις χρηματαγορές και να υποχωρήσουν και άλλο τα επιτόκια.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στην υγεία
Μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν όλες οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, γνωστοποιώντας την τελική συνεννόηση που είχε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιώργο Βέη.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται πλέον ρητά η πρόσληψη των 5.500 νοσηλευτών εντός της προσεχούς τριετίας, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε και διάταξη που εντάσσει και τους πανεπιστημιακούς ιατρούς στους όρους απασχόλησης των υπολοίπων νοσοκομειακών, κάτι που ζητούσε το ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε να ικανοποιήσει σε προσεχές νομοσχέδιο, την υπόδειξη της βουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ., Δήμητρας Αράπογλου, για την ανάγκη πρόσληψης στα μεγάλα νοσοκομεία κατ? αρχήν, ανθρώπων που γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα, για την εξυπηρέτηση των κωφαλάλων.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως σε προσεχές Προεδρικό Διάταγμα, θα προβλέπεται η συγκρότηση Τμήματος Στελεχών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, προκειμένου -όπως χαρακτηριστικά είπε, «να τελειώνουμε με την κομματοκρατία στη διοίκηση των νοσοκομείων».


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Στον ανακριτή ο Καραμάριος
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αναστάσιος Καραμάριος κατέθεσε ως μάρτυρας στον 20ο τακτικό ανακριτή που ερευνά τις καταγγελίες του πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση, ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από το συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, Παναγιώτη Ζαχαρίου.

Ο κ. Καραμάριος εκλήθη προκειμένου να διευκρινίσει εάν είχε πράγματι ενημερωθεί για την υπόθεση από τον πλοιοκτήτη κάτι που εκείνος ισχυρίστηκε στον ανακριτή.

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε ότι τον είχε ενημερώσει προφορικά ο κ. Μανούσης χωρίς να του προσκομίσει ωστόσο κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τις καταγγελίες του και χωρίς να υποβάλλει επίσημη αίτηση στην Επιτροπή.

Η συμβουλή που του έδωσε, όπως είπε, ήταν να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη χωρίς ο ίδιος να πράξει κάτι άλλο.

Το πρωί κατέθεσε επίσης ο συνταξιούχος της ΔΕΗ από τη Ρόδο και φερόμενος ως συνεργάτης του κ. Παυλίδη, Τριομμάτης Τσαμπίκος - Θεολόγος, στον οποίο έχει υποστηρίξει ο κ. Μανούσης ότι κατέθεσε 7.500 ευρώ.

Ο κ. Τριομμάτης σε συνέντευξή του έχει πει ότι τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό του στην Εθνική από μία άγνωστη κυρία από την Αθήνα που του τηλεφώνησε χωρίς ο ίδιος να ξέρει τον λόγο, ενώ λίγες ημέρες αργότερα του ζήτησε να τα επιστρέψει κάτι που έκανε.

Ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον κ. Μανούση.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Χατζηδάκης: Δεν θα χάσουμε ούτε ευρώ από το Γ' ΚΠΣ
«Η Ελλάδα δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ από το Γ' ΚΠΣ 2000-2006», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ), θέμα το οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει χθες κατ? ιδίαν με την Επίτροπο Χούμπνερ .

Ο υπουργός αναγνώρισε πως υπάρχει ένα χάσμα της Ελλάδας με άλλα κράτη της Ε.Ε., ωστόσο όπως είπε, η πρόκληση είναι να καλυφθεί και γι? αυτό σημαντική είναι η ευθύνη των ελληνικών ΑΕΙ, προκειμένου να φέρουν πιο κοντά την έρευνα με την παραγωγική διαδικασία.

Στη δική της παρέμβαση η κ. Χούμπνερ γνωστοποίησε πως η Επιτροπή «έδωσε κι άλλη παράταση για την απορρόφηση των κονδυλίων μέχρι τον Ιούνιο του 2009, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει μέχρι τότε να έχει 100% απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων». «Η πρόκληση τώρα -τόνισε- είναι να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε με το ΕΣΠΑ 2007-2013, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται».

Λόγω ακριβώς της οικονομικής κρίσης, η κ. Χούμπνερ είπε ότι θα υπάρξουν διευκολύνσεις για τη λήψη κοινοτικών πόρων, όπως η καταλληλότερη χρονική κατανομή καταβολής της κοινοτικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ (σε σχέση με την εθνική συμμετοχή), ώστε να γίνει πιο «εμπροσθοβαρής», ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα να αυξηθεί το ανώτατο όριο της κοινοτικής συμμετοχής.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την κ. Χούμπνερ, είναι να αξιοποιηθούν τα κοινοτικά κονδύλια για να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις να βγουν από την κρίση και παράλληλα η ελληνική οικονομία να προχωρήσει σε πολιτικές πιο «πράσινες», καινοτόμες και πιο φιλικές στις νέες τεχνολογίες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, επεσήμανε ότι το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση θα βοηθήσει σημαντικά το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, με την ανάπτυξη κατάλληλων δομών. Όπως είπε, χωρίς γραφειοκρατίες και καθυστερήσεις πλέον, για πρώτη φορά υπάρχουν οι δυνατότητες για σημαντική επιτάχυνση της έρευνας και καινοτομίας στη χώρα μας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, ώστε η Ελλάδα να πρωτοπορήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Ικανοποίηση από τη συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη - Χ. Κλίντον
Θετική χαρακτήρισε τη συνάντησή της με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη μετά τη διάρκειας 45 λεπτών συνομιλία τους, εκτιμώντας ότι αρχίζει μια νέα εποχή συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες που χαρακτηρίζεται, όπως είπε, από τη βούληση για εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης.

Μετά το γεύμα εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό και τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, η κ. Μπακογιάννη μίλησε για θετικές συναντήσεις που έγιναν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.

Όπως είπε, συζητήθηκε μια «ευρεία γκάμα θεμάτων, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, όπως οι ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος ζητήματα όπως η Μέση Ανατολή και, λόγω της προεδρίας του ΟΑΣΕ, θέματα του Καυκάσου και οι συνομιλίες που επιδιώκουν να αρχίσουν με τη Ρωσία».


Πηγή:zougla.gr
Περισσότερα από Επικαιρότητα >> Πολιτική
 
Προηγούμενα 6 θέματαΕμφάνιση θεμάτων 13 - 18 από συνολικά 603 θέματαΕπόμενα 6 θέματα
 
Κεντρική | Στατιστικά | Add Station | Προβολή | Streaming | Επικοινωνία | Site Map | English |

© 2008 Web Development by DATAGEN No part of this site may be reproduced in any form without the prior permission of the publisher